Werk en mantelzorg

Steeds meer mensen zijn mantelzorger. Van elke vijf werknemers is gemiddeld 1 werknemer mantelzorger. In de zorg is dat zelfs 1 van de 4 werknemers. De combinatie van werk en zorg kan lastig zijn. Het is belangrijk om goede afspraken te maken op je werk. Het is belangrijk om als leidinggevende en werknemer op tijd met elkaar te praten.

Het is belangrijk dat werknemers en werkgevers samen zoeken naar een oplossing die voor iedereen fijn is. Ga op tijd met elkaar in gesprek over verlofregelingen of andere mogelijkheden. Als een werkgever aandacht, begrip en ruimte geeft, zorgt dat voor een betere balans tussen werk en privé van de mantelzorger. Dat is ook belangrijk voor de werkgever. Want door een betere balans tussen werk en privé blijf je als werknemer gezonder en is er minder kans dat het je niet meer lukt om je werk te doen.

Tips, verlofsoorten en verhalen

Op de website van MantelzorgNL kun je heel veel lezen over werk en mantelzorg. Bijvoorbeeld tips over hoe je in gesprek gaat met je leidinggevende, de verschillende soorten verlof en valkuilen en tips. Ook lees je verhalen van andere mantelzorgers. Zeker de moeite waard om te lezen!

Website over mantelzorg: MantelzorgNL

Direct naar de website

Inschrijven als mantelzorger

Sta je nog niet bij ons ingeschreven als mantelzorger? Meld je dan nu aan! Je kunt altijd contact met ons opnemen met vragen over mantelzorg. Ook nodigen we je uit voor bijeenkomsten en activiteiten, als je dat wilt. 

Inschrijven als mantelzorger

Direct aanmelden