Welzijn op Recept

Algemeen

Je komt bij je huisarts met lichamelijke klachten, somberheid, stress of angstklachten waar geen passend medicijn voor is. Je huisarts of praktijkondersteuner verwijst je dan naar Welzijn op Recept. Een van onze welzijnswerkers neemt contact met je op om een afspraak te maken.

Waarom Welzijn Op Recept?

Je wilt wel iets aan je klachten doen, maar weet niet wat. Een welzijnswerker kan daarbij helpen. Hij of zij kijkt samen met jou naar wat je kunt doen om je beter te voelen.

Hoe werkt het?

Na verwijzing door de huisarts neemt de welzijnswerker contact met je op en maakt een afspraak. In één of meerdere gesprekken bespreken jullie samen wat je kunt doen om te zorgen dat je je beter voelt. De welzijnswerkers weten wat er  in de buurt te doen is en helpt je om een activiteit te vinden die bij je past. Als je het fijn vindt, gaat de welzijnswerker een keer mee naar een activiteit.
 

Kosten

De gesprekken met de welzijnswerker zijn gratis. We delen niks zonder jouw toestemming. 

Kosten voor een activiteit of cursus betaal je zelf. Natuurlijk houden we bij de keuze van een activiteit rekening met jouw financiële situatie. Ook zijn er verschillende regelingen waardoor mensen met een laag inkomen toch activiteiten kunnen doen. We helpen je graag die aan te vragen.

Voorbeelden van activiteiten

Samen met de welzijnswerker zoek je een activiteit die bij je past. Voorbeelden hiervan zijn het ontmoeten van andere mensen, sporten of bewegen, vrijwilligerswerk of een cursus. De keus ligt bij jou, je bepaalt zelf waar je wel en niet heen gaat.

Privacy

Alles wat je met de welzijnswerker bespreekt, is vertrouwelijk. Hij of zij deelt dit niet met anderen. De welzijnswerker laat aan de huisarts weten voor welke oplossing is gekozen.

Samenwerking met huisartsen

Bij Welzijn op Recept werken de Borselse huisartsen samen met welzijnswerkers van het Welzijnshuis, onderdeel van de gemeente Borsele.

Onze welzijnswerkers

Elk Borsels dorp heeft een welzijnswerker. Na verwijzing door de huisarts neemt de welzijnswerker van jouw dorp contact met je op. Ben je benieuwd wie de welzijnswerker van jouw dorp is? Dat zie je via de knop hieronder.

Onze welzijnswerkers

Meer informatie