Wat is mantelzorg?

Algemeen

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor iemand in hun omgeving. Zoals een partner, kind, vriend, familielid of kennis. Dit kan kortdurende of langdurige zorg zijn. Het gaat hier niet om betaalde zorg, zorgprofessionals of zorgvrijwilligers.

Registreren als mantelzorger

Je kunt je bij ons inschrijven als mantelzorger. We houden je dan op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten voor mantelzorgers. Ook krijg je elk jaar een bedankje voor de zorg die je geeft. Je kunt zelf aangeven welke informatie je wilt ontvangen. Zo kunnen wij ons aanbod afstemmen op het aantal mantelzorgers en hun behoeftes. 

Informatie en ondersteuning

Mantelzorgers kunnen voor een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning terecht bij het Welzijnshuis. Het is vaak lastig om hulp te vragen. Toch is het belangrijk om dit wel te doen. Samen zoeken we een oplossing voor je vraag. 

Contact opnemen met een welzijnswerker

Neem contact op met de welzijnswerker van jouw dorp. Door op deze knop te klikken zie je wie dat is.

Direct contact opnemen

Landelijke site over mantelzorg

MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg en is het kenniscentrum voor Mantelzorg. Als er iets wijzigt in de wet- en regelgeving rond mantelzorg, lees je dat op deze website. Ook vind je hier veel algemene, handige informatie over mantelzorg. Ook lees je verhalen van andere mantelzorgers.