Terugblik buurtbarbecue Lief- en Leedstraat de Schuitweg

Hanna Rottier en Corma de Kok startten met de eerste Lief- en leedstraat in ’s-Gravenpolder. Recent vond hier een gezellige buurtbarbecue plaats. Zij blikken hierop terug.

In de afgelopen voorjaarsvakantie hebben wij als gangmakers de 1e Lief- en Leedstraat in ‘s Gravenpolder geïntroduceerd namelijk de Schuitweg. Dit initiatief kwam van de gemeente Borsele. Nadat we waren bijgepraat door een enthousiaste welzijnsmedewerker zijn we bij elkaar gaan zitten 

en hebben plannen bedacht hoe we de Lief- en Leedstraat zouden introduceren. Doordat we een leuke box met materialen en een klein budget kregen, werd het ons gemakkelijk gemaakt om het leuk aan te kleden. We hebben paaseitjes gekocht, deze in zakjes gedaan en gelabeld met de sticker van de Lief- en Leedstraat. Samen hebben we de zakjes met een flyer over de Lief- en Leedstraat rondgebracht. We hebben overal aangebeld om ook nog persoonlijk te vertellen wat dit initiatief inhoudt. De reacties waren positief. 

 

Een buurtbewoner reageerde heel enthousiast en zei: “Wat leuk! Zullen we een keer een buurtbarbecue organiseren?” Ja dat vonden we wel een leuk idee. Na een paar maanden hebben we het nog eens aan hem gevraagd of hij het echt meende. “Ja natuurlijk”, was zijn reactie, “dat kan hier op het weiland naast ons huis”. Het balletje is toen gaan rollen. Datum werd geprikt en uitnodigingen bezorgd en toen maar afwachten of er reacties zouden komen. En deze kwamen gelukkig. Inmiddels heeft de buurtbarbecue plaatsgevonden met een opkomst van 90%. Het was echt heel gezellig. Van jong tot oud heeft ervan genoten. Wat is dat leuk om nu buurtbewoners te spreken die je anders nooit spreekt. Echt iedereen was enthousiast en zeiden wat ons betreft wordt dit elk jaar georganiseerd.

 

De Lief- en Leedstraat draait inmiddels een half jaar. In dit half jaar hebben we inderdaad al meegeleefd in lief en leed door een attentie of kaart te bezorgen bij diverse buurtbewoners.

We raden het iedere straat aan om dit leuke initiatief van de gemeente op te pakken.

 

Hanna Rottier en Corma de Kok