Lief & Leedstraten

Algemeen

In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. In elke straat doen bewoners dat op hun eigen manier. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren.

Iedereen kan meedoen

Zo dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid en houden ze een oogje op elkaar. Dat laatste gebeurt ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo ontstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen.

Gangmakers

Iedere Lief & Leedstraat heeft bij voorkeur 2 gangmakers. Een gangmaker is iemand die het Lief & Leedpotje beheert, en eigenlijk het voortouw neemt om Lief & Leed onder de aandacht te brengen. De gangmakers worden geholpen en geïnspireerd door welzijnswerkers van Welzijnshuis Borsele. Ze krijgen bij aanvang ook een starterspakket met allerlei leuke materialen. 

Lief en Leedpotje voor je straat

In een Lief & Leedpotje zit een bepaald bedrag. Dat bedrag is afhankelijk van het aantal huizen in de straat. Met dat bedrag kun je gedurende het jaar Lief & Leed delen in je straat. Is het een succes? Dan vult Welzijnshuis Borsele het potje weer aan. 

Aanmelden als gangmaker

Wil je ook gangmaker worden? Dat kan, alle straten uit de gemeente Borsele kunnen meedoen! Via onderstaand formulier kun je eenvoudig een potje aanvragen voor je straat. Na je aanmelding nemen wij contact met je op. 

Wil je eerst meer weten over het Lief & Leedpotje? Bel dan contact op met Welzijnshuis Borsele via 0113 – 311999!

Aanmelden als gangmaker

Start aanvraag